SUM: Nulta tolerancija na uništavanje kampusnog prostora

SUM: Nulta tolerancija na uništavanje kampusnog prostora

03.10.2023 15:16:27

1387

1387

03.10.2023 15:16:27

Sveučilište u Mostaru podnijet će prijavu kod Županijskog tužiteljstva HNŽ-a protiv počinitelja ili više počinitelja zbog vandalizma, oštećenja imovine i krađe opreme unutar kampusa. Naime, proteklog vikenda nepoznata maloljetna osoba ili više njih uništile su ogradu i vrata na nedavnom postavljenom mini igralištu na kampusu.

Kampus Sveučilišta u Mostaru je prošao preuređenje kako bi postao ugodnije okruženje za studente, djelatnike i građane koji ga koriste. Sveučilište apelira na sve korisnike kampusa da poštuju upute i pravila ponašanja koja su postavljena kako bi se osigurala sigurnost i očuvala ljepota ovog javnog prostora. Također, pozivaju se roditelji da razgovaraju sa svojom djecom o važnosti odgovornog ponašanja i poštivanja imovine koja služi svima.

Ističemo da se radi o maloljetnim osobama te iz poštovanja prema njihovim pravima i privatnosti, nećemo objaviti snimku. Međutim, s obzirom na to, kao odgovor na vandalizam, bit će uvedena privremena zabrana korištenja igrališta dok se ne obavi obnova i osigura sigurnost prostora. Sveučilište u Mostaru nastavit će s naporima u očuvanju kvalitete i estetike prostora te će poduzeti sve potrebne korake kako bi spriječilo buduće incidente vandalizma.

Za obavijesti sa Sveučilišta u Mostaru, pretplatite se na Newsletter.


Luka Modrić, legendarni hrvatski nogometaš i kapetan hrvatske reprezentacije, prvi Hrvat koji je osvojio Zlatnu loptu, posjetio je Sveučilište u Mostaru. ...


Broj prijava za upise u akademsku godinu 2024./2025. na Sveučilištu u Mostaru porastao je za više od 10 % u odnosu na prošlu akademsku godinu te dr...