SUM: Prilagodba suvremenim trendovima kroz pokretanje novih diplomskih studija

SUM: Prilagodba suvremenim trendovima kroz pokretanje novih diplomskih studija

13.04.2024 11:16:27

468

468

13.04.2024 11:16:27

Sveučilište u Mostar na redovitoj sjednici Senata usvojilo je postupak i imenovanje povjerenstva i recezenata za izradu nastavnoga plana i programa za pokretanje dva nova studijska programa: Diplomski sveučilišni interdisciplinarni studij Europski studij i Sveučilišni diplomski studij Primjena umjetne inteligencije na daljinu. Pokretanjem novih diplomskih studija Sveučilište u Mostaru donosi nove perspektive obrazovanja na području Bosne i Hercegovine.

Diplomski sveučilišni interdisciplinarni studij Europski studij omogućit će studentima stjecanje interdisciplinarnoga znanja i vještina iz različitih područja potrebnih za vođenje i sudjelovanje u europskim projektima i inicijativama, dok će Sveučilišni diplomski studij Primjena umjetne inteligencije, čiji će se nastavni plan i program izvoditi putem studiranja na daljinu (online), nuditi dublje razumijevanje teorijskih i praktičnih aspekata umjetne inteligencije.

Ova odluka Senata odražava predanost Sveučilišta u Mostaru prilagodbi obrazovnih programa suvremenim potrebama društva i tržišta rada. Usvajanjem novih nastavnih planova i programa Sveučilište iskazuje svoju sposobnost i spremnost da prati brze promjene u tehnologiji, ekonomiji i društvu te osigura da njegovi studenti steknu relevantna znanja i vještine. 

Diplomski sveučilišni interdisciplinarni studij Europski studij i Sveučilišni diplomski studij Primjena umjetne inteligencije proizišli su iz kontinuirana praćenja aktualnih potreba tržišta rada te odlučnosti da Sveučilište u Mostaru pruža visokokvalitetno obrazovanje kroz koje će studenti imati priliku stjecati teorijsko znanje i primjenjivati ga u praksi kroz različite studijske projekte, seminare, aktivnosti i radionice. 

Sustavno usmjereni prema potrebama suvremenim akademskim trendovima novi diplomski studiji dizajnirani su kako bi odgovorili na zahtjeve i potrebe modernoga društva. U konačnici, ovaj važan korak Sveučilišta u Mostaru predstavlja ne samo napredak u njegovoj obrazovnoj ponudi nego i priliku za studente da se pripreme za buduće izazove i postanu konkurentni na tržištu rada, pridonoseći tako općemu i društvenomu razvoju regije.

Za obavijesti sa Sveučilišta u Mostaru, pretplatite se na Newsletter.


Visoka delegacija iz Narodne Republike Kine, predvođena Guo Chengyan, zamjenicom direktora Nishan Svjetskoga centra za konfucijanske studije, glavnom tajnicom Kineske k...


New Ways of Thinking About Internationalization Through Innovations in Technology naziv je 4. međunarodnog Erasmus+ Staff Week-a koji će se ove godine održati ...


Javna rasprava o nastavnome planu i programu diplomskoga sveučilišnog studija na daljinu Primjena umjetne inteligencije okupila je brojne zainteresirane...