Sveučilišni centar Posavina dobio informatičku učionicu

Sveučilišni centar Posavina dobio informatičku učionicu

Sveučilišni centar Posavina dobio informatičku učionicu

Sveučilišni centar Posavina dobio informatičku učionicu

05.02.2021 18:03:35

360

360

05.02.2021 18:03:35

Predstavnici Sveučilišta u Mostaru predvođeni rektorom prof. dr. sc. Zoranom Tomićem zajedno sa predsjednikom Vlade Županije Posavske Đurom Topićem posjetili su Sveučilišni centar Posavina te dobivenom opremom u okviru ERASMUS+ projekta DualSci opremili informatičku učionicu.

Dekan Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike Željko Stojkić izjavio je kako je ovo prvi korak u poboljšanju infrastrukture koja nije namijenjena samo studentima u Posavini, nego i učenicima srednjih škola, ali i gospodarstvenicima kroz edukacijske sadržaje koji će biti ponuđeni unutar projekta. “Vrijednost ovakvih projekata koji uveliko pomažu razvoju kako fakulteta tako i Sveučilišta, jest u povećanju suradnje s privredom i ostalim visokoškolskim institucijama u BiH, ali i u Europi”, kazao je Stojkić.

„Ovo je jedan veliki pomak u opremanju Sveučilišnog centra u Posavini te jačanje uloge Sveučilišta kada je u pitanju projekt digitalizacije u kojem zajednički radi Županija i Sveučilište. Ostvaren je ogroman napredak i mi ćemo nastaviti biti aktivni sa željom da Sveučilišni centar u punom smislu zaživi i da Orašje i Posavina budu edukacijski centar za cijelu regiju“, izjavio je predsjednik Vlade Đuro Topić.

„Ovo je nastavak izvrsne suradnje koju Sveučilište ima s Vladom Županije Posavske u smislu razvoja i pozicioniranja studentskog života. Osobno zahvaljujem predsjedniku Vlade Đuri Topiću koji je pokazao senzibilitet za razvoj ovog područja kroz suradnju sa Sveučilištem. U Sveučilišnom centru imamo oko 400 studenata koji će generirati jednu novu sliku, novo znanje i novu budućnost Posavine. Vrlo smo optimistični da će naš budući razvoj teći kvalitetno na zadovoljstvo Sveučilišta i društvene zajednice“, izjavio je rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zoran Tomić.

Cilj projekta je da svako sveučilište razvije model dualnog obrazovanja te doprinese razvoju zakonskih okvira i akreditaciji novih dualnih studija. Na ovaj način poboljšat će se kompetencije studenata u Bosni i Hercegovini te povećati suradnja s privredom i brojnim tvrtkama.

Prije posjeta Sveučilišnom centru, održan je sastanak predstavnika Sveučilišta i Vlade Županije Posavske pri čemu je naglašena važna uloga Sveučilišta u Posavini te je iskazana puna potpora Vlade projektima koji će doprinijeti razvoju društvene zajednice.

Loading...


Rektorica Univerziteta u Beogradu prof. dr. Ivanka Popović primila je danas rektora Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zorana Tomića. Tijekom susreta rektori su raz...


Sveučilište u Mostaru pridružilo se znanstvenim i obrazovnim institucijama koje podržavaju online tečaj o osnovama umjetne inteligencije - Elements of AI. Drugo najveće sveučilište i ...


Više od 500 predstavnika akademske zajednice i civilnoga društva potpisalo je Izjavu o europskoj budućnos...