Sveučilišta razvijaju zajedničku viziju Alijanse europskih sveučilišta za mir, pravdu i društvenu inkluziju u Marburgu

Sveučilišta razvijaju zajedničku viziju Alijanse europskih sveučilišta za mir, pravdu i društvenu inkluziju u Marburgu

26.10.2022 09:33:48

246

246

26.10.2022 09:33:48

Predstavnici Alijanse sastali su se u Marburgu 24. i 25. listopada 2022. kako bi nastavili razvijati viziju Alijanse europskih sveučilišta za mir, pravdu i društvenu inkluziju (EUPeace). Kroz radionice i intenzivne rasprave razgovarali su o budućim koracima. Sveučilišne članice Alijanse provodeći misiju obrazovanja, istraživanja i inovacija osiguravaju uvjete za mirna, pravedna i inkluzivna društava.

Alijansa podržava europski regionalni razvoj i ideje koje reflektiraju različitost Europe i njezinu kulturu. S obzirom na rat u Ukrajini više neko ikad naglašena je potreba za jačanjem europskih ideja i posvećenosti europskih sveučilišta.

Ispred Sveučilišta u Mostaru ovom događaju aktivnim sudjelovanjem doprinos su dale prof. dr. sc. Sanja Bijakšić, prorektorica za međunarodnu suradnju i profesorica Filozofskog fakulteta prof. dr. sc. Davorka Topić Stipić. Profesorice su također iskoristile ovu priliku za uzvratan posjet Sveučilištu u Marburgu  gdje su razgovarali o jačanju i unapređenju zajedničke suradnje dvaju sveučilišta.

Također EACEA (European Education and Culture Executive Agency) planira u ljeto 2023. uključiti Alijansu u svoj sustav financijske potpore.

Članice Alijanse

Philipps-Universität Marburg Justus-Liebig-Universität Gießen, Université de Limoges (Francuska), Maynooth University (Irska), Università della Ca-labria (Italija), Universidad Pontificia Comillas (španjolska), Sveučilište u Mostaru (BiH), Západočeská univerzita v Plzni (Češka), Çukurova University (Turska).

Za obavijesti sa Sveučilišta u Mostaru, pretplatite se na Newsletter.


Sveučilište u Mostaru podnijet će prijavu kod Županijskog tužiteljstva HNŽ-a protiv počinitelja ili više počinitelja zbog vandalizma, oštećenja imo...


Svečana promocija 17 doktora znanosti Međunarodnoga združenog doktorskog studija iz Međunarodnih ekonomskih odnosa i menadžmenta te doktorskoga studija iz Edukacijskih ...


Sveučilište u Mostaru sudjelovalo je na 33. godišnjoj EAIE konferenciji u Rotterdamu. EAIE konferencija (The Annual European Association for Internati...