Sveučilište bogatije za 37 doktora znanosti

Sveučilište bogatije za 37 doktora znanosti

Sveučilište bogatije za 37 doktora znanosti

Sveučilište bogatije za 37 doktora znanosti

08.12.2020 15:15:42

2443

2443

08.12.2020 15:15:42

Sveučilište u Mostaru promoviralo je 37 doktora znanosti koji su svečano položili prisegu i time ušli u povijest 388 doktora znanosti Sveučilišta.

Sveučilište zadnjih godinu dana intenzivno radi na podizanju kredibiliteta na svjetskim ljestvicama, kazao je prof. dr. Ivo Čolak, prorektor za znanost i razvoj. "Bez obzira na teška vremena u kojima se nalazimo, intenzivno radimo na podizanju znanosti i znanstveno-istraživačkog rada, u čemu ste i vi pridonijeli svojim radom kroz cijelu karijeru, a posebice posljednjih nekoliko godina. Znanost i Sveučilište na tomu imaju dobru perspektivu i budućnost", zaključio je prorektor Čolak.

"Vi danas svjedočite i 'gradu i svijetu' da je u životu sve dostižno ako imate jasnu viziju, snažan karakter i spremnost za težak rad. Vaša želja za uspjehom bila je veća od vašeg straha od neuspjeha. I zato ste uspjeli", poručio je rektor SUM-a prof. dr. Zoran Tomić doktorandima. Naglasio je kako je današnja promocija po svojem broju velika, a po značenju i više od toga. Kako kaže, ona svjedoči i o predanosti, odlučnosti i viziji fakulteta i radu profesora.

"S vama i prije vas, naših 13 doktorskih studija pokazuju punu opravdanost i postali su platforma za izvrsnost svima onima koji teže uspjehu i novim znanstvenim spoznajama. Kad dobro razmislimo sigurno nećemo i ne možemo doći do ukupne važnosti SUM-a u našem društvu", naveo je rektor Tomić i dodao da sveučilišta imaju stratešku ulogu oblikovanja svakog društva, a našeg još i više jer se nalazi u tranziciji i pronalaženju puta do najboljih Europskih standarda.

Promocija doktora znanosti održana je u okviru Dana Sveučilišta, manifestacije u povodu 43. obljetnice Sveučilišta u Mostaru.

Loading...


Sveučilište u Mostaru i Agencija za pružanje usluga u zračnoj plovidbi (BHANSA) potpisali su  Sporazum o suradnji u cilju ostvarivanja suradnje i zajednički...


Sveučilište u Mostaru komemoracijom se oprostilo od svojih tragično preminulih studenata u novogodišnjoj noći - Ivana Miličevića, Žane Pavković, Mie Soldo, Stipe Pavkovića i Stjepana ...


Međunarodni konzorcij Belt and Road Architectural University Consortium (BRAUIC) izdao je novi newsletter u koji je uvršten dio intervj...