Sveučilište u Mostaru član je Međunarodnog udruženja sveučilišta (IAU)

Sveučilište u Mostaru član je Međunarodnog udruženja sveučilišta (IAU)

26.01.2023 10:34:47

409

409

26.01.2023 10:34:47

Sveučilište u Mostaru primljeno je u IAU (International Association of Universities). Međunarodno udruženje sveučilišta osnovano je 1950. godine pod pokroviteljstvom UNESCO-a i okuplja preko 600 članova iz više od 130 zemalja iz cijeloga svijeta.

Međunarodno udruženje sveučilišta vodeće je svjetsko udruženje čiji su članovi institucije i organizacije iz područja visokog obrazovanja, a koje djeluju na zajedničkim pitanjima i surađuju s različitim međunarodnim, regionalnim i državnim tijelima nadležnima u području visokog obrazovanja.

Udruženje posebni značaj pridaje društvenoj važnosti i djelovanju sveučilišta i drugih visoko-obrazovnih institucija kroz istraživački rad i nastavne aktivnosti.

Glavna tajnica IAU, dr.sc. Hilligje van’t Land čestitala je rektoru Tomiću i cijelom Sveučilištu na članstvu u ovu prestižnu organizaciju te prenijela riječi dobrodošlice u  ime prof. Andrewa Deeksa, predsjednika IAU-a, te svih članova Upravnog odbora.

Za obavijesti sa Sveučilišta u Mostaru, pretplatite se na Newsletter.


Na WURI (The World University Rankings for Innovation) svjetskoj rang-ljestvici inovativnih sveučilišta u kategoriji Industrijske primjene, koja obuhvać...


Svjetska rang-ljestvica inovativnih sveučilišta, WURI (The World University Rankings for Innovation), objavila je svoju