Sveučilište u Mostaru nova je članica BRAUIC konzorcija

Sveučilište u Mostaru nova je članica BRAUIC konzorcija

Sveučilište u Mostaru nova je članica BRAUIC konzorcija

Sveučilište u Mostaru nova je članica BRAUIC konzorcija

30.10.2020 13:52:37

233

233

30.10.2020 13:52:37

Na današnjoj online 2020 konferenciji & Presidents’ Forum of The Belt and Road Architectural University International Consortium, na kojem su izlagali predstavnici sveučilišta iz cijelog svijeta, najavljena je iznimna čast da će upravo Sveučilište u Mostaru, nakon Pekinga, Kuala Lumpura i Moskve biti suorganizator i domaćin ove međunarodne konferencije 2021.

Sveučilište u Mostaru, kao novu članicu konzorcija, na današnjem je događaju predstavio prorektor za znanost i razvoj prof. dr. Ivo Čolak.

Nakon potpisanog sporazuma sa Beijing University of Civil Engineering & Architecture, Sveučilište je pozvano da pristupi međunarodnom konzorciju Belt and Road Architectural University Consortium (BRAUIC). Ovaj međunarodni konzorcij osnovan je na Pekinškom sveučilištu za građevinarstvo i arhitekturu zajedno s 44 sveučilišta širom svijeta u listopadu 2017. godine, s ciljem izgradnje platforme za komunikaciju i suradnju sveučilišta, i istraživanja inovativnog razvojnog mehanizma za arhitektonske discipline i sveučilišta. Od 2018. do 2019. još 13 sveučilišta (konzorcij trenutno broji 57 članica) su se pridružila BRAUIC-u i sudjeluju u BRAUIC-u aktivnostima kao institucije članice.

Loading...


Održana je online međunarodna znanstvena konferencija Identiteti – kulture – jezici u organizaciji Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru. Tema je bila

Centar za informacijske tehnologije SUMIT, Ericsson "Nikola Tesla" i HT Eronet nastavljaju dalje s aktivnostima na projektu SMART Kampus.

Radio televizija Herceg Bosne emitirala je prilog o digitalizaciji obrazovnog sustava. Koje elemente digitalizacija uključuje, koja je uloga Centra za informacijske teh...