Sveučilište u Mostaru obilježava 44. obljetnicu

Sveučilište u Mostaru obilježava 44. obljetnicu

06.12.2021 12:21:29

700

700

06.12.2021 12:21:29

Povodom 44. obljetnice Sveučilišta u Mostaru od 7. do 13. prosinca bit će upriličena manifestacija Dani Sveučilišta. Sveučilište u Mostaru ove godine obilježava svoju 44. obljetnicu nizom događaja koji će biti prilagođeni epidemiološkoj situaciji.

Svake godine u okviru Dana Sveučilište održava se i promocija doktora znanosti kojih je ove godine ukupno 37.

Jedan dan bit će posvećen dobitnicima Rektorove nagrade te novim asistentima kojima će biti dodijeljeni ugovori o radu što je omogućeno kroz program sufinanciranja Federalnoga zavoda za zapošljavanje. Također obilježit će se 20 godina od smrti Ranka Marinkovića, hrvatskoga književnika i dramskoga pisca.

U Sveučilišnoj galeriji u Rodoču održat će se otvorenje izložbe Zlato i srebro Zadra akademika Igora Rončevića. Osim toga održat će se i zajednička sjednica Rektorskoga zbora/konferencije Bosne i Hercegovine i Rektorskoga zbora Republike Hrvatske.

Središnji je događaj svečana sjednica Senata na kojoj će sudjelovati rektori iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske i na kojoj će se, također, dodijeliti plakete i povelje pojedincima i institucijama koji su pridonijeli razvoju i promociji Sveučilišta u Mostaru.

Akademiji likovnih umjetnosti, jedinoj članici Sveučilišta kojoj sjedište nije u Mostaru, posvećen je jedan dan obilježavanja kada će biti upriličena promocija diplomanada i održati se 382. sjednica Senata SUM-a.

Također, održat će se hackathon u robotici za studente Sveučilišta u Mostaru u okviru projekta Leo Rover na kampusu SUM-a. Studenti će se u timovima natjecati u izgradnji programa za mobilnoga robota.

 

Za obavijesti sa Sveučilišta u Mostaru, pretplatite se na Newsletter.
Loading...


Prve serije sveučilišnih iskaznica dostavljene su na referade ustrojbenih jedinica Sveučilišta u Mostaru. Članovi SUMIT-a ovaj tjedan su uručili iskaznice...


Sveučilište Izmir Kâtip Çelebi, javno sveučilište u Izmiru u Turskoj koje u svome sastavu ima trinaest fakulteta, tri instituta i broji vi&sc...


Predstavnici Sveučilišta u Mostaru održali su sastanak s predstavnicima Agencije za komercijalnu djelatnost u svezi s dosadašnjom uspješnom suradnj...