U Sarajevu predstavljena knjiga ‘Korporativna komunikacija’ autora Nine Ćorića

U Sarajevu predstavljena knjiga ‘Korporativna komunikacija’ autora Nine Ćorića

U Sarajevu predstavljena knjiga ‘Korporativna komunikacija’ autora Nine Ćorića

U Sarajevu predstavljena knjiga ‘Korporativna komunikacija’ autora Nine Ćorića

18.12.2019 10:53:56

176

176

18.12.2019 10:53:56

Knjiga “Korporativna komunikacija” autora Nine Ćorića predstavljena je na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu.

Knjiga je strukturirana tako da njezin sadržaj prikazuje proces korporativne komunikacije u četiri cjeline. U prvoj cjelini analiziraju se različiti pristupi određenju korporativne komunikacije, pojašnjava se njezina važnost i funkcija, kao i model upravljanja njome.

Autor knjige Nino Ćorić kazao je kako je ovom knjigom čitačima pokušao približiti proces korporativne komunikacije. „Korporativno promatram u kontekstu latinske riječi “corpus”, što znači tijelo, što znači cjelina komunikacija je jednina te temeljem Heraklitove sve je jedno. Znači različite organizacijske komunikacije se spajaju u jednu“, rekao je Ćorić.

Ćorić je istaknuo kako je ova knjiga jedna od prvih u jugoistočnoj Europi koja se bavi navedenom tematikom te da je riječ o udžbeniku, ali da će je moći koristiti i praktičari odnosa s javnošću, marketinške komunikacije i organizacije srodnih disciplina.

Rektor Sveučilišta u Mostaru Zoran Tomić smatra da je malo knjiga koje se bave korporativnom komunikacijom, a koje su na neki način u sebi sublimirale i marketing i menadžment i komunikaciju.

„Profesor Ćorić u svojoj knjizi nudi modele komuniciranja u suvremenim korporacijama i to je nešto što ovu knjigu čini vrlo važnom. Ne samo s pozicije znanosti, nego i pozicije njezine upotrebe u samim korporacijama i organizacijama“, naveo je rektor Sveučilišta u Mostaru Zoran Tomić.

Profesor Vuk Vučetić kazao je da je knjiga “Korporativna komunikacija” svojevrsna poruka, jer ona poručuje da vrijeme korporativnog komuniciranja i njegovog promišljanja dolazi u BiH.

Izdavač knjige je Synopsis Sarajevo/Zagreb.

Loading...


Prezentacija rješenja u okviru projekta “Smart Campus uz pomoć NB-IoT tehnologije, putem mreže HT Eronet-a” je projekt natjecateljskog karaktera. Osnovni cilj pr...


Predavanje Zorana Civadelića iz tvrtke Ericsson NIkola Tesla na temu "Smart Kampus" održano je na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru. Predavanje j...


Na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru proteklog je vikenda održana sjednica Hrvatskog studentskog zbora.

Hrvatski studentski zbor vrhovno  je predstavničko tijelo te ok...