Unaprjeđenje znanja i vještina nastavnog osoblja SUM-a: Dodijeljeni certifikati polaznicima TRAIN+ programa

Unaprjeđenje znanja i vještina nastavnog osoblja SUM-a: Dodijeljeni certifikati polaznicima TRAIN+ programa

26.06.2024 13:30:18

804

804

26.06.2024 13:30:18

Svečanom dodjelom certifikata polaznicima uspješno je završen još jedan TRAIN+ program usavršavanja nastavnog osoblja SUM-a u organizaciji Akademije SUM i Službe za ljudske potencijale Sveučilišta u Mostaru. Certifikate za 45 polaznika TRAIN + programa dodijelili su prorektor za poslovanje, ljudske potencijale i upravljanje kvalitetom prof. dr. sc. Zdenko Klepić i voditeljica Akademije SUM prof. dr. sc. Davorka Topić - Stipić.

„Brzina i obujam promjena u gotovo svakoj disciplini znači da cjeloživotno učenje više nije opcija, već apsolutna neophodnost i naša stvarnost. Bez obzira na to koliko je naše obrazovanje bilo kvalitetno, siguran je jaz između onoga što su nas učili dok smo bili u sustavu formalnog učenja, onoga što trebamo znati i onoga što smo nedavno otkrili i za što nam trebaju nove vještine'', kazala je voditeljica Akademije SUM prof. dr. sc. Davorka Topić-Stipić.

TRAIN+ program do sada je uspješno završilo 228 polaznika a namijenjen je nastavnicima u zvanju asistenata, višeg asistenta i docenta koji izvode nastavu na Sveučilištu u Mostaru. Predavači modula su nastavnici Sveučilišta u Mostaru, a nastava se izvodi kroz četiri obavezna i 5 izbornih modula. Cilj programa je unapređenje znanja i vještina nastavnog osoblja u tri osnovna područja: obrazovni proces, istraživanje i razvoj komunikacijskih vještina.

„Čestitam svim polaznicima TRAIN+ programa. Trudimo se našim studentima i nastavnom osoblju pružiti što bolje znanje, iskustvo i programe usavršavanja koji pruža sveobuhvatan i interaktivan pristup učenju. Nastavite se educirati, učiti, nadograđivati sebe kako biste bili kompetentni i kvalitetni u onom što radite'', istaknuo je prorektor za poslovanje, ljudske potencijale i upravljanje kvalitetom prof. dr. sc. Zdenko Klepić.

TRAIN+ program usavršavanja nastavnog osoblja na Sveučilištu u Mostaru usvojen je u skladu sa zaključkom Rektorskog zbora BiH te će se standardizirani i ujednačeni program implementirati na sva javna sveučilišta u BiH pod nazivom TRAIN+.  

Za obavijesti sa Sveučilišta u Mostaru, pretplatite se na Newsletter.


Luka Modrić, legendarni hrvatski nogometaš i kapetan hrvatske reprezentacije, prvi Hrvat koji je osvojio Zlatnu loptu, posjetio je Sveučilište u Mostaru. ...


Broj prijava za upise u akademsku godinu 2024./2025. na Sveučilištu u Mostaru porastao je za više od 10 % u odnosu na prošlu akademsku godinu te dr...