Zaklada SUM: Humanitarna večer za akademski put studenata u potrebi

Zaklada SUM: Humanitarna večer za akademski put studenata u potrebi

21.03.2023 09:04:02

1514

1514

21.03.2023 09:04:02

*Tekst generirao ChatGPT.

Humanitarna večer za Zakladu SUM koja će se održati 5. travnja u Sveučilišnoj Galeriji u Kampusu Rodoč ima za cilj kroz druženje humanitarnog karaktera okupiti akademsku i društvenu zajednicu koja ima sluha za potrebite studente koji su zbog raznih životnih okolnosti ugroženi, bilo da je riječ o studentima bez odgovarajuće roditeljske skrbi, studentima slabijeg imovinskog stanja, studentima s invaliditetom. Prikupljena pomoć odnosno novčana sredstva biti će usmjerena u financiranje i sufinanciranje školarina te financiranje određenih prostornih prilagodbi na Sveučilištu za studente s invaliditetom.

Prodaja ulaznica za Humanitarnu večer počinje danas na Sveučilištu u Mostaru te su dostupne sljedeće ulaznice:

  • Studenti Sveučilišta u Mostaru mogu podržati svoje kolege kupnjom ulaznice za Humanitarnu večer u vrijednosti od 20KM u uredu Studentskog zbora svaki dan od 10 do 14 sati.
  • Zaposlenici Sveučilišta mogu kupiti ulaznice za Humanitarnu večer u vrijednosti od 50KM na svojim matičnim ustrojbenim jedinicama.
  • Građani i svi drugi koji žele pomoći moći će ulaznice u vrijednosti od 50KM kupiti na štandovima na kampusu Sveučilišta u Mostaru i na šetnici Nikole Šubića Zrinskog.

Rad Zaklade može se podržati i izravnom uplatom novčanih sredstava na račun Zaklade SUM: 

Sveučilište u Mostaru - Zaklada SUM

3387402202592961

Trg hrvatskih velikana 1

Napominjemo, Senat Sveučilišta u Mostaru je tijekom ožujka prošle godine osnovao Fond za socijalno ugrožene studente pod nazivom „Zaklada SUM“, a aktivnosti „Zaklade SUM“ imaju za cilj pomagati studente slabijeg imovinskog stanja i potrebe studenata s invaliditetom čime bi se što većemu broju mladih ljudi omogućilo da studiranje i karijeru započnu na Sveučilištu u Mostaru te da svi sadašnji i budući studenti imaju jednaku šansu unutar sveučilišne obitelji.

Djelujemo snažno i sinergijski jer kako je Moliere kazao „Naša odgovornost nije samo ono što radimo, već i ono što ne radimo“.

Za obavijesti sa Sveučilišta u Mostaru, pretplatite se na Newsletter.


Sjednica Rektorskoga zbora/konferencije održana u Tuzli označila je značajan događaj za akademsku zajednicu u Bosni i Hercegovini. Na ovoj sjednici, koja je bila prva p...


Sveučilište u Mostaru sudjelovalo je na Forumu s međunarodnim sudjelovanjem pod nazivom Izazovi za mir: Liderstvo Europske Unije na Balkanu u organizaci...


Sveučilište u Mostaru uspostavilo je važno partnerstvo potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju s uglednim Papinskim sveučilištem Comillas iz Ma...