Humanitarna večer za studente u stanju potrebe na SUM-u

Humanitarna večer za studente u stanju potrebe na SUM-u

03.04.2023 14:10:20

1372

1372

03.04.2023 14:10:20

*Tekst generirao ChatGPT.

Prva Humanitarna večer za Zakladu SUM održat će se u srijedu, 5. travnja, u Sveučilišnoj Galeriji u Kampusu Rodoč, a program Humanitarne večeri započinje u 18:00 sati svečanim otvaranjem nakon čega će uslijediti druženje humanitarnog karaktera uz prigodni domjenak i glazbu. 

Ulaznice za Humanitarnu večer za Zakladu SUM moći će se kupiti na dan događaja na ulazu u Sveučilišnu galeriju u vrijednosti od 20,00 BAM za studente i 50,00 BAM za sve ostale, a Zaklada SUM omogućila je prodaju ulaznica prije samog događaja na različitim lokacijama Sveučilištu u Mostaru. Prodaja ulaznica je u tijeku u uredu Studentskog zbora za sve studente koji žele podržati svoje kolege te na svim ustrojbenim jedinicama za sve nastavno i nenastavno osoblje SUM-a. 

Sva prikupljena novčana sredstva bit će transparentno evidentirana te usmjerena u financiranje i sufinanciranje školarina te financiranje određenih prostornih prilagodbi na Sveučilištu za studente s invaliditetom. Rad Zaklade može se podržati i izravnom uplatom novčanih sredstava na račun Zaklade SUM: 
Sveučilište u Mostaru - Zaklada SUM
3387402202592961
Trg hrvatskih velikana 1

Zaklada SUM osnovana je kako bi kroz svoj rad osluškivala, pronalazila rješenja te naposljetku pružala konkretnu pomoć studentima koji su zbog raznih životnih okolnosti ugroženi, a cilj Humanitarne večeri za Zakladu SUM jest okupiti akademsku i društvenu zajednicu koja ima sluha za sadašnje i buduće studente SUM-a koji su u određenom stanju potrebe. 

Također, svi posjetitelji Humanitarne večeri za Zakladu SUM imat će priliku vidjeti umjetnička djela akademskog hrvatskog umjetnika Tihomira Lončara s obzirom na to da je u Galeriji Sveučilišta u tijeku izložba Hercegovački ciklus i donacija Sveučilištu u Mostaru koja se sastoji od čak 14 umjetničkih djela nastalih na jednomjesečnoj rezidenciji umjetnika Lončara u Mostaru. 

消息


莫斯塔尔大学的新战略合作伙伴是来自中国的西安建筑科技大学。校际合作协议由莫斯塔尔大学校长佐兰·托米奇教授和西安建筑科技大学校长王树声教授共同签署。

“多年来,我们见证了这样一个事实——没有哪个社会能够不与周围社会环境合作而单独生存,即使是和地球上最偏远的地区合作。在地球这个小空间里,我们都被召唤着相互合作...


莫斯塔尔大学理事会决定,在大学画廊,向季平大使及大使馆颁发“突出贡献奖”和“荣誉证书”,以表彰大使先生个人以及大使馆为我们大学的发展和促进作出的杰出贡献。

大使先生说:“这是我第三次来到莫斯塔尔大学,每次...


布拉格的查尔斯大学是捷克共和国最古老、最大的大学,成立于1348年,当时是捷克国王和神圣罗马帝国查尔斯四世统治时期。

除了是中欧最古老的大学外,它也是国际排名中排名最好的捷克大学。它由17个学院(14个在布拉格,2个在赫拉德克克拉洛夫,1个在普尔岑)、3个研究院和6个学习研究发展中心组成。

查尔斯大学有近5万名学生,大约占捷克共和国所有学生的六分之一,他们参加了3...