Humanitarna večer za studente u stanju potrebe na SUM-u

Humanitarna večer za studente u stanju potrebe na SUM-u

03.04.2023 14:10:20

1778

1778

03.04.2023 14:10:20

*Tekst generirao ChatGPT.

Prva Humanitarna večer za Zakladu SUM održat će se u srijedu, 5. travnja, u Sveučilišnoj Galeriji u Kampusu Rodoč, a program Humanitarne večeri započinje u 18:00 sati svečanim otvaranjem nakon čega će uslijediti druženje humanitarnog karaktera uz prigodni domjenak i glazbu. 

Ulaznice za Humanitarnu večer za Zakladu SUM moći će se kupiti na dan događaja na ulazu u Sveučilišnu galeriju u vrijednosti od 20,00 BAM za studente i 50,00 BAM za sve ostale, a Zaklada SUM omogućila je prodaju ulaznica prije samog događaja na različitim lokacijama Sveučilištu u Mostaru. Prodaja ulaznica je u tijeku u uredu Studentskog zbora za sve studente koji žele podržati svoje kolege te na svim ustrojbenim jedinicama za sve nastavno i nenastavno osoblje SUM-a. 

Sva prikupljena novčana sredstva bit će transparentno evidentirana te usmjerena u financiranje i sufinanciranje školarina te financiranje određenih prostornih prilagodbi na Sveučilištu za studente s invaliditetom. Rad Zaklade može se podržati i izravnom uplatom novčanih sredstava na račun Zaklade SUM: 
Sveučilište u Mostaru - Zaklada SUM
3387402202592961
Trg hrvatskih velikana 1

Zaklada SUM osnovana je kako bi kroz svoj rad osluškivala, pronalazila rješenja te naposljetku pružala konkretnu pomoć studentima koji su zbog raznih životnih okolnosti ugroženi, a cilj Humanitarne večeri za Zakladu SUM jest okupiti akademsku i društvenu zajednicu koja ima sluha za sadašnje i buduće studente SUM-a koji su u određenom stanju potrebe. 

Također, svi posjetitelji Humanitarne večeri za Zakladu SUM imat će priliku vidjeti umjetnička djela akademskog hrvatskog umjetnika Tihomira Lončara s obzirom na to da je u Galeriji Sveučilišta u tijeku izložba Hercegovački ciklus i donacija Sveučilištu u Mostaru koja se sastoji od čak 14 umjetničkih djela nastalih na jednomjesečnoj rezidenciji umjetnika Lončara u Mostaru. 

消息


由田德文率领的中国社会科学院(CASS)代表团(高歌研究员、姜琍研究员、徐刚研究员)访问了莫斯塔尔大学,并与莫斯塔尔大学的校长、教授Zoran Tomic博士举行了一次工作会议,就多个层面的潜在合作意向进行了讨论。

会议期间,双方讨论了多层面合作的可能性,重点是学生和教师的学术交流和研究,出版方面的合作,文化项目的联合规划、研究和组织,以及双方共同感兴趣...


莫斯塔尔大学的新战略合作伙伴是来自中国的西安建筑科技大学。校际合作协议由莫斯塔尔大学校长佐兰·托米奇教授和西安建筑科技大学校长王树声教授共同签署。

“多年来,我们见证了这样一个事实——没有哪个社会能够不与周围社会环境合作而单独生存,即使是和地球上最偏远的地区合作。在地球这个小空间里,我们都被召唤着相互合作...


莫斯塔尔大学理事会决定,在大学画廊,向季平大使及大使馆颁发“突出贡献奖”和“荣誉证书”,以表彰大使先生个人以及大使馆为我们大学的发展和促进作出的杰出贡献。

大使先生说:“这是我第三次来到莫斯塔尔大学,每次...