Kulturna razmjena i inovativni programi: Suradnja SUM-a i IPCA

Kulturna razmjena i inovativni programi: Suradnja SUM-a i IPCA

20.09.2023 10:19:42

489

489

20.09.2023 10:19:42

Sveučilište u Mostaru i Politehnički Institut Cávado i Ave (IPCA) ostvarili su značajan korak prema jačanju svojih akademskih veza i suradnje potpisivanjem sporazuma o suradnji. IPCA, osnovan 1994. godine, ponosno nosi titulu najmlađeg javnog politehničkog instituta u Portugalu. Njihov institut nudi bogat spektar diplomskih i preddiplomskih programa u područjima dizajna, menadžmenta, tehnologije i turizma svjedoči o posvećenosti izvrsnosti u obrazovanju i istraživanju, čineći ih privlačnim partnerom za Sveučilište u Mostaru.

Sporazum o suradnji otvara vrata raznovrsnim aktivnostima koje uključuju institucionalnu razmjenu nastavnog i administrativnog osoblja te studenata između oba sveučilišta. Osim toga, partneri će surađivati na razvoju novih studijskih programa koji će obogatiti obrazovnu ponudu oba učilišta. Zajednička istraživanja, kulturni programi, konferencije i druge aktivnosti od zajedničkog interesa također će biti dio ovog plodnog partnerstva.

Ova suradnja predstavlja važan korak prema internacionalizaciji obrazovanja i istraživanja za obje institucije. Kroz razmjenu znanja i iskustava, Sveučilište u Mostaru i IPCA stvaraju plodno tlo za inovacije i napredak u akademskom svijetu.

消息


由田德文率领的中国社会科学院(CASS)代表团(高歌研究员、姜琍研究员、徐刚研究员)访问了莫斯塔尔大学,并与莫斯塔尔大学的校长、教授Zoran Tomic博士举行了一次工作会议,就多个层面的潜在合作意向进行了讨论。

会议期间,双方讨论了多层面合作的可能性,重点是学生和教师的学术交流和研究,出版方面的合作,文化项目的联合规划、研究和组织,以及双方共同感兴趣...


莫斯塔尔大学的新战略合作伙伴是来自中国的西安建筑科技大学。校际合作协议由莫斯塔尔大学校长佐兰·托米奇教授和西安建筑科技大学校长王树声教授共同签署。

“多年来,我们见证了这样一个事实——没有哪个社会能够不与周围社会环境合作而单独生存,即使是和地球上最偏远的地区合作。在地球这个小空间里,我们都被召唤着相互合作...


莫斯塔尔大学理事会决定,在大学画廊,向季平大使及大使馆颁发“突出贡献奖”和“荣誉证书”,以表彰大使先生个人以及大使馆为我们大学的发展和促进作出的杰出贡献。

大使先生说:“这是我第三次来到莫斯塔尔大学,每次...