Održana komemoracija profesoru Mariju Plenkoviću: Bio je čovjek znanosti i vizionar

Održana komemoracija profesoru Mariju Plenkoviću: Bio je čovjek znanosti i vizionar

13.05.2022 14:04:06

867

867

13.05.2022 14:04:06

Komemoracija profesoru emeritusu Mariju Plenkoviću održana je u Mariboru na sveučilištu Alma Mater Europaea od kojega su se na ovaj način oprostili oni kojima je bio suradnik, učitelj, uzor, prijatelj.

Okupljenima, među kojima je bio i Andrej Plenković, predsjednik Vlade Republike Hrvatske i sin pokojnoga profesora Plenkovića, obratili su se rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. Damir Boras i prof. dr. Ludvik Toplak, predsjednik sveučilišta Alma Mater Europaea. Komemoraciji je nazočio i rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zoran Tomić kao i rektor Sveučilišta Sjever prof. dr. Marin Milković, rektor Sveučilišta u Mariboru prof. dr. Zdravko Kačič te brojne osobe iz akademskog i javnog života.

Na komemoraciji su rektori Boras i Toplak govorili o znanstvenom putu i doprinosu znanosti profesora Plenkovića koji je bio veliki znanstvenik i čovjek. Kao pionir komunikacijskih znanosti pomjerao je granice i bio čovjek znanosti, vizionar koji je ostavio trajni trag u području informacijskih i komunikacijskih znanosti, ali i u akademskoj zajednici u cjelini.

Profesor emeritus Mario Plenković preminuo je u veljači ove godine. Bio je sveučilišni profesor informacijskih i komunikacijskih znanosti, profesor emeritus i redoviti član Europske akademije znanosti i umjetnosti. Od 2013. do 2021. vodio je doktorski studij Strateškog komunikacijskog menadžmenta Alma Mater Europaea/European Academy of Sciences and Arts u Mariboru i bio je i glavni urednik znanstvenih časopisa Informatologia (1980. - 2021.) te Media, Culture and Public Relations (2001. - 2021.).

消息


莫斯塔尔大学的新战略合作伙伴是来自中国的西安建筑科技大学。校际合作协议由莫斯塔尔大学校长佐兰·托米奇教授和西安建筑科技大学校长王树声教授共同签署。

“多年来,我们见证了这样一个事实——没有哪个社会能够不与周围社会环境合作而单独生存,即使是和地球上最偏远的地区合作。在地球这个小空间里,我们都被召唤着相互合作...


莫斯塔尔大学理事会决定,在大学画廊,向季平大使及大使馆颁发“突出贡献奖”和“荣誉证书”,以表彰大使先生个人以及大使馆为我们大学的发展和促进作出的杰出贡献。

大使先生说:“这是我第三次来到莫斯塔尔大学,每次...


布拉格的查尔斯大学是捷克共和国最古老、最大的大学,成立于1348年,当时是捷克国王和神圣罗马帝国查尔斯四世统治时期。

除了是中欧最古老的大学外,它也是国际排名中排名最好的捷克大学。它由17个学院(14个在布拉格,2个在赫拉德克克拉洛夫,1个在普尔岑)、3个研究院和6个学习研究发展中心组成。

查尔斯大学有近5万名学生,大约占捷克共和国所有学生的六分之一,他们参加了3...