Održana komemoracija profesoru Mariju Plenkoviću: Bio je čovjek znanosti i vizionar

Održana komemoracija profesoru Mariju Plenkoviću: Bio je čovjek znanosti i vizionar

13.05.2022 14:04:06

301

301

13.05.2022 14:04:06

Komemoracija profesoru emeritusu Mariju Plenkoviću održana je u Mariboru na sveučilištu Alma Mater Europaea od kojega su se na ovaj način oprostili oni kojima je bio suradnik, učitelj, uzor, prijatelj.

Okupljenima, među kojima je bio i Andrej Plenković, predsjednik Vlade Republike Hrvatske i sin pokojnoga profesora Plenkovića, obratili su se rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. Damir Boras i prof. dr. Ludvik Toplak, predsjednik sveučilišta Alma Mater Europaea. Komemoraciji je nazočio i rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zoran Tomić kao i rektor Sveučilišta Sjever prof. dr. Marin Milković, rektor Sveučilišta u Mariboru prof. dr. Zdravko Kačič te brojne osobe iz akademskog i javnog života.

Na komemoraciji su rektori Boras i Toplak govorili o znanstvenom putu i doprinosu znanosti profesora Plenkovića koji je bio veliki znanstvenik i čovjek. Kao pionir komunikacijskih znanosti pomjerao je granice i bio čovjek znanosti, vizionar koji je ostavio trajni trag u području informacijskih i komunikacijskih znanosti, ali i u akademskoj zajednici u cjelini.

Profesor emeritus Mario Plenković preminuo je u veljači ove godine. Bio je sveučilišni profesor informacijskih i komunikacijskih znanosti, profesor emeritus i redoviti član Europske akademije znanosti i umjetnosti. Od 2013. do 2021. vodio je doktorski studij Strateškog komunikacijskog menadžmenta Alma Mater Europaea/European Academy of Sciences and Arts u Mariboru i bio je i glavni urednik znanstvenih časopisa Informatologia (1980. - 2021.) te Media, Culture and Public Relations (2001. - 2021.).

Loading...

消息


布拉格的查尔斯大学是捷克共和国最古老、最大的大学,成立于1348年,当时是捷克国王和神圣罗马帝国查尔斯四世统治时期。

除了是中欧最古老的大学外,它也是国际排名中排名最好的捷克大学。它由17个学院(14个在布拉格,2个在赫拉德克克拉洛夫,1个在普尔岑)、3个研究院和6个学习研究发展中心组成。

查尔斯大学有近5万名学生,大约占捷克共和国所有学生的六分之一,他们参加了3...


莫斯塔尔大学成为PETRA-E网络的新成员,PETRA-E是欧洲文学翻译的教育和培训网络,旨在促进欧洲文学翻译的教育和培训的合作和交流。PETRA-E网络于2016年9月在比利时的塞内夫建立,汇集了参与文学翻译的教育和培训的学术机构和非学术机构的代表。

该网络由八个合作伙伴建立:英国文学翻译中心(诺里奇)、欧洲文学翻译联合理事会(欧洲网络)、德国翻译基金会(柏林)、奥特沃斯洛兰...


巴基斯坦伊斯兰共和国驻波黑大使贾米尔·拉奥阁下对莫斯塔尔大学进行了工作访问。他会见了莫斯塔尔大学主管国际关系的副校长桑贾·比贾克西奇教授(博士)。在会上,他们探讨了如何加强双向沟通和确定关系,以便最终采取协同步骤。会议的重点是讨论莫斯塔尔大学与巴基斯坦的两个学院——信息技术学院和医学院,在高等教育领域进行联合合作的可能性。

...