Otvorene su prijave za Međunarodni Akademski Seminar: Assure your quality

Otvorene su prijave za Međunarodni Akademski Seminar: Assure your quality

21.04.2022 16:28:04

266

266

21.04.2022 16:28:04

Udruženje studenata  Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru  - BEST Mostar organizira međunarodni akademski seminar “Assure your quality”, koji će se održati u Mostaru od 09.05. do 18.05.2022. godine.

Za vrijeme akademskog seminara studenti će imati priliku da unaprijede vještine iz područja osiguranja kvalitete (Quality assurance). Sudionici će biti u mogućnosti da razumiju korelaciju ručnog i automatiziranog testiranja, te važnosti QA u razvoju softvera. Studenti ovog akademskog seminara će dobiti vještine stjecanja uvida u to kako se provodi testiranje softvera, te praktičnih vrijednosti kroz radionice. Osiguranje kvaliteta (QA) je svaki sistematski proces utvrđivanja da li proizvod ili usluga ispunjava određene zahtjeve. Sudionici će upoznati i steći vještine osnovnog toka rada QA inženjerskog testiranja. Kroz predavanja i radionice sa stručnjacima iz oblasti Quality Assurance, sudionici će steći osnovno znanje vezano za ovu temu, a na kraju seminara će raditi završni ispit ispred stručne komisije. Seminar će se sastojati od 24 radna sata, što iznosi otprilike 1 ECTS bod. Studenti ovog akademskog seminara će dobiti vještine stjecanja uvida u to kako se provodi testiranje softvera, te praktičnih vrijednosti kroz radionice.

Prijave za akademski seminari su otvorene, a istu imate na ovom linku: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdmoswr9g__szXcnBBDPO8TcYQe-5vKhpyBksxATweRzNt0eA/viewform .Tokom 9 dana na akademskom seminaru će sudjelovati 20 studenata s Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru te također 20 studenata s raznih univerziteta iz cijele Europe. Ovo je odlična prilika za njih da upoznaju različite kulture i da dožive punu ljepotu našeg grada i okoline iz prve ruke. Pored akademskog dijela, sudionike očekuje i kulturno-društveni aspekt koji će ih upoznati s Mostarom i njegovom okolinom, pogotovo turističke destinacije poput Boračkog jezera gdje ih vodimo na takozvani weekend trip.

“Assure your quality” je sedmi u nizu tečajeva koji naš BEST – Mostar organizira tako da bismo mogli reći da nam je ovo postala tradicija. Na ovaj način naša organizacija  nastoji da ispuni ciljeve same organizacije: pružanje komplementarne edukacije, pružanje podrške u razvoju poslovne karijere i učešće studenata u razvoju edukacijskog procesa.

BEST Mostar je prva i jedina organizacija iz Bosne i Hercegovine koja je postala član Europske organizacije studenata tehnike – BEST (Board of European Students of Technology), koja djeluje na 90 univerziteta u 32 države Europe. BEST je volonterska, neprofitna i apolitička studentska organizacija koja stalno raste.

Loading...

消息


布拉格的查尔斯大学是捷克共和国最古老、最大的大学,成立于1348年,当时是捷克国王和神圣罗马帝国查尔斯四世统治时期。

除了是中欧最古老的大学外,它也是国际排名中排名最好的捷克大学。它由17个学院(14个在布拉格,2个在赫拉德克克拉洛夫,1个在普尔岑)、3个研究院和6个学习研究发展中心组成。

查尔斯大学有近5万名学生,大约占捷克共和国所有学生的六分之一,他们参加了3...


莫斯塔尔大学成为PETRA-E网络的新成员,PETRA-E是欧洲文学翻译的教育和培训网络,旨在促进欧洲文学翻译的教育和培训的合作和交流。PETRA-E网络于2016年9月在比利时的塞内夫建立,汇集了参与文学翻译的教育和培训的学术机构和非学术机构的代表。

该网络由八个合作伙伴建立:英国文学翻译中心(诺里奇)、欧洲文学翻译联合理事会(欧洲网络)、德国翻译基金会(柏林)、奥特沃斯洛兰...


巴基斯坦伊斯兰共和国驻波黑大使贾米尔·拉奥阁下对莫斯塔尔大学进行了工作访问。他会见了莫斯塔尔大学主管国际关系的副校长桑贾·比贾克西奇教授(博士)。在会上,他们探讨了如何加强双向沟通和确定关系,以便最终采取协同步骤。会议的重点是讨论莫斯塔尔大学与巴基斯坦的两个学院——信息技术学院和医学院,在高等教育领域进行联合合作的可能性。

...