Početak nastave na TRAIN + programu usavršavanja nastavnoga osoblja na Sveučilištu u Mostaru

Početak nastave na TRAIN + programu usavršavanja nastavnoga osoblja na Sveučilištu u Mostaru

06.03.2024 12:22:33

1023

1023

06.03.2024 12:22:33

Početak novoga semestra označio je početak novoga ciklusa TRAIN+ programa, usavršavanja nastavnoga osoblja na Sveučilištu u Mostaru u organizaciji Akademije SUM i Službe za ljudske potencijale, koji su do sada uspješno završila 183 nastavnika i vanjska suradnika na Sveučilištu u Mostaru. 

Sveučilište u Mostaru već četvrtu akademsku godinu provodi Program cjeloživotnoga učenja u području pedagoškoga obrazovanja i jačanja kompetencija nastavnoga osoblja Sveučilišta u Mostaru. Program je namijenjen nastavnicima u zvanju asistenta, višega asistenta i docenta koji izvode nastavu na Sveučilištu u Mostaru, a sastoji se od modula iz područja pedagoških, znanstveno-istraživačkih, komunikacijskih, projektnih, organizacijskih i poduzetničkih kompetencija. Predavači modula su nastavnici Sveučilišta u Mostaru, a nastava se izvodi uživo kroz četiri obvezna i pet izbornih modula. 

Novi ciklus TRAIN+ programa za akademsku 2023./2024. godinu započeo je prvim modulom "Planiranje kurikuluma u visokom obrazovanju" za 48 nastavnika. Tijekom dva mjeseca oni će odslušati sve module programa.

TRAIN+ program usavršavanja nastavnoga osoblja na Sveučilištu u Mostaru usvojen je u skladu sa zaključkom Rektorskoga zbora BiH da će se standardizirani i ujednačeni program usavršavanja nastavnoga osoblja implementirati na sva javna sveučilišta u BiH, pod nazivom TRAIN+, koji ima za cilj unapređenje znanja i vještina nastavnoga osoblja u tri osnovna područja, obrazovni proces, istraživanje i razvoj komunikacijskih vještina, kroz obvezne i izborne module.

消息


由田德文率领的中国社会科学院(CASS)代表团(高歌研究员、姜琍研究员、徐刚研究员)访问了莫斯塔尔大学,并与莫斯塔尔大学的校长、教授Zoran Tomic博士举行了一次工作会议,就多个层面的潜在合作意向进行了讨论。

会议期间,双方讨论了多层面合作的可能性,重点是学生和教师的学术交流和研究,出版方面的合作,文化项目的联合规划、研究和组织,以及双方共同感兴趣...


莫斯塔尔大学的新战略合作伙伴是来自中国的西安建筑科技大学。校际合作协议由莫斯塔尔大学校长佐兰·托米奇教授和西安建筑科技大学校长王树声教授共同签署。

“多年来,我们见证了这样一个事实——没有哪个社会能够不与周围社会环境合作而单独生存,即使是和地球上最偏远的地区合作。在地球这个小空间里,我们都被召唤着相互合作...


莫斯塔尔大学理事会决定,在大学画廊,向季平大使及大使馆颁发“突出贡献奖”和“荣誉证书”,以表彰大使先生个人以及大使馆为我们大学的发展和促进作出的杰出贡献。

大使先生说:“这是我第三次来到莫斯塔尔大学,每次...