Veleposlanik NR Kine u BiH Ji Ping održao predavanje na SUM-u

Veleposlanik NR Kine u BiH Ji Ping održao predavanje na SUM-u

07.04.2022 08:35:33

522

522

07.04.2022 08:35:33

Predavanje veleposlanika Narodne Republike Kine u BiH Njegove Ekscelencije Ji Pinga na temu Global Development Initiative(GDI): China's answer to the question of our time, održano je na Filozofskome fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Veleposlanik Ji Ping je istaknuo da Kina i Bosna i Hercegovina dijele suradnju i prijateljstvo, pogotovo što se tiče razmjene međusobnog znanja studenata Sveučilišta u Mostaru i suradnje kineskih sveučilišta. Dodao je da se svi zajedno trebamo truditi da ojačamo to prijateljstvo.

 „Razmjena studenata je na početku velike suradnje, vjerujem da će biti prilike za sve studente Sveučilišta u Mostaru da dođu studirati u Kinu i pobliže upoznaju kinesku kulturu i jezik, a svakako preporučujemo kineskim studentima da dođu na Sveučilište u Mostar“, kazao je kineski veleposlanik Ping.

Ovo je njegov drugi posjet Sveučilištu u Mostaru, a prvi je bio u svibnju 2010 godine. U duhu međusobne suradnje na Filozofski fakultet je došla lektorica Xu Haowen koja predaje kineski jezik zainteresiranim studentima, ali i nastavnom osoblju Sveučilišta u Mostaru. U svom predavanju se osvrnuo na veliki doprinos Kine koja je svojim pozitivnim primjerom i ekonomskim napretkom utjecala na iskorjenjivanje siromaštva 800 milijuna ljudi.

„Globalni razvoj i napredak su veoma široke i velike teme o kojima treba, posebno u akademskim krugovima raspravljati i tako iznositi međusobna iskustva. O ovome priča cijeli svijet. Svi se trebamo fokusirati na razvoj, jer je on ključ rješavanja svih problema“, rekao je veleposlanik Ji Ping.

U protekle dvije godine svijet se suočio s velikim izazovima u ekonomiji, a jedan od najvećih je pandemija Covid-19, a veleposlanik je naglasio da moramo biti spremni na nove promjene i nove izazove te će u tom duhu Kina biti zagovornik svjetskog mira koja će se boriti za multipolarnost svijeta.

Loading...

消息


布拉格的查尔斯大学是捷克共和国最古老、最大的大学,成立于1348年,当时是捷克国王和神圣罗马帝国查尔斯四世统治时期。

除了是中欧最古老的大学外,它也是国际排名中排名最好的捷克大学。它由17个学院(14个在布拉格,2个在赫拉德克克拉洛夫,1个在普尔岑)、3个研究院和6个学习研究发展中心组成。

查尔斯大学有近5万名学生,大约占捷克共和国所有学生的六分之一,他们参加了3...


莫斯塔尔大学成为PETRA-E网络的新成员,PETRA-E是欧洲文学翻译的教育和培训网络,旨在促进欧洲文学翻译的教育和培训的合作和交流。PETRA-E网络于2016年9月在比利时的塞内夫建立,汇集了参与文学翻译的教育和培训的学术机构和非学术机构的代表。

该网络由八个合作伙伴建立:英国文学翻译中心(诺里奇)、欧洲文学翻译联合理事会(欧洲网络)、德国翻译基金会(柏林)、奥特沃斯洛兰...


巴基斯坦伊斯兰共和国驻波黑大使贾米尔·拉奥阁下对莫斯塔尔大学进行了工作访问。他会见了莫斯塔尔大学主管国际关系的副校长桑贾·比贾克西奇教授(博士)。在会上,他们探讨了如何加强双向沟通和确定关系,以便最终采取协同步骤。会议的重点是讨论莫斯塔尔大学与巴基斯坦的两个学院——信息技术学院和医学院,在高等教育领域进行联合合作的可能性。

...