Zaklada SUM: Humanitarna večer za akademski put studenata u potrebi

Zaklada SUM: Humanitarna večer za akademski put studenata u potrebi

21.03.2023 09:04:02

1026

1026

21.03.2023 09:04:02

Humanitarna večer za Zakladu SUM koja će se održati 5. travnja u Sveučilišnoj Galeriji u Kampusu Rodoč ima za cilj kroz druženje humanitarnog karaktera okupiti akademsku i društvenu zajednicu koja ima sluha za potrebite studente koji su zbog raznih životnih okolnosti ugroženi, bilo da je riječ o studentima bez odgovarajuće roditeljske skrbi, studentima slabijeg imovinskog stanja, studentima s invaliditetom. Prikupljena pomoć odnosno novčana sredstva biti će usmjerena u financiranje i sufinanciranje školarina te financiranje određenih prostornih prilagodbi na Sveučilištu za studente s invaliditetom.

Prodaja ulaznica za Humanitarnu večer počinje danas na Sveučilištu u Mostaru te su dostupne sljedeće ulaznice:

  • Studenti Sveučilišta u Mostaru mogu podržati svoje kolege kupnjom ulaznice za Humanitarnu večer u vrijednosti od 20KM u uredu Studentskog zbora svaki dan od 10 do 14 sati.
  • Zaposlenici Sveučilišta mogu kupiti ulaznice za Humanitarnu večer u vrijednosti od 50KM na svojim matičnim ustrojbenim jedinicama.
  • Građani i svi drugi koji žele pomoći moći će ulaznice u vrijednosti od 50KM kupiti na štandovima na kampusu Sveučilišta u Mostaru i na šetnici Nikole Šubića Zrinskog.

Rad Zaklade može se podržati i izravnom uplatom novčanih sredstava na račun Zaklade SUM: 

Sveučilište u Mostaru - Zaklada SUM

3387402202592961

Trg hrvatskih velikana 1

Napominjemo, Senat Sveučilišta u Mostaru je tijekom ožujka prošle godine osnovao Fond za socijalno ugrožene studente pod nazivom „Zaklada SUM“, a aktivnosti „Zaklade SUM“ imaju za cilj pomagati studente slabijeg imovinskog stanja i potrebe studenata s invaliditetom čime bi se što većemu broju mladih ljudi omogućilo da studiranje i karijeru započnu na Sveučilištu u Mostaru te da svi sadašnji i budući studenti imaju jednaku šansu unutar sveučilišne obitelji.

Djelujemo snažno i sinergijski jer kako je Moliere kazao „Naša odgovornost nije samo ono što radimo, već i ono što ne radimo“.

消息


莫斯塔尔大学的新战略合作伙伴是来自中国的西安建筑科技大学。校际合作协议由莫斯塔尔大学校长佐兰·托米奇教授和西安建筑科技大学校长王树声教授共同签署。

“多年来,我们见证了这样一个事实——没有哪个社会能够不与周围社会环境合作而单独生存,即使是和地球上最偏远的地区合作。在地球这个小空间里,我们都被召唤着相互合作...


莫斯塔尔大学理事会决定,在大学画廊,向季平大使及大使馆颁发“突出贡献奖”和“荣誉证书”,以表彰大使先生个人以及大使馆为我们大学的发展和促进作出的杰出贡献。

大使先生说:“这是我第三次来到莫斯塔尔大学,每次...


布拉格的查尔斯大学是捷克共和国最古老、最大的大学,成立于1348年,当时是捷克国王和神圣罗马帝国查尔斯四世统治时期。

除了是中欧最古老的大学外,它也是国际排名中排名最好的捷克大学。它由17个学院(14个在布拉格,2个在赫拉德克克拉洛夫,1个在普尔岑)、3个研究院和6个学习研究发展中心组成。

查尔斯大学有近5万名学生,大约占捷克共和国所有学生的六分之一,他们参加了3...