Dva desetljeća Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru

Dva desetljeća Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru

Dva desetljeća Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru

Dva desetljeća Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru

07.12.2020 19:10:17

1355

1355

07.12.2020 19:10:17

Fakultet zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru obilježio je dvadeset godina svoga postojanja, u okviru 43. obljetnice Sveučilišta u Mostaru.

"Zamislite na trenutak kako bi izgledale naše bolnice, domovi zdravlja, ambulante i druge zdravstvene ustanove da Fakultet zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru nije iznjedrio generacije i generacije diplomanada sestrinstva, fizioterapije, inženjerstva i primaljstva", kazao je u svom govoru rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zoran Tomić.

 Naveo je kako se nastava izvodi na razini izvrsnosti s velikim brojem sati praktične nastave. "Uspješni ste u brojnim znanstveno-istraživačkim projektima (Erasmus+, Tempus i dr.), organizirate konferencije, međunarodne znanstvene simpozije, brojne radionice, izdajete izvrstan časopis Zdravstveni glasnik, objavljujete radove u najprestižnijim publikacijama u svijetu, ispunjavate i svoju društvenu misiju", naglasio je rektor.

Prije dva desetljeća na Sveučilištu u Mostaru utemeljen je Fakultet zdravstvenih studija kao ustrojbena jedinica, na kojem se školuje oko 1200 studenata. Dekan Fakulteta Ivan Vasilj je kazao kako je fakultet u svojih dvadeset godina postojanja zabilježio veliki rast i napredak. "Fakultet zdravstvenih studija je od više škole postao respektabilan fakultet na Sveučilištu u Mostaru, BiH i regiji koji sa sva tri ciklusa nastave omogućava našim studentima školovanje i velike mogućnosti učenja i napredovanja", naglasio je dekan Vasilj.

U svom se govoru osvrnuo i na studente za koje kaže da su izrazito aktivni u izvannastavnim aktivnostima, gdje sudjeluju u raznim domaćim i međunarodnim stručnim i znanstvenim skupovima, te su samo organizatori jednog simpozija.

U okviru proslave dodijeljene su plakete i povelje istaknutim pojedincima i institucijama koje su doprinijele razvoju fakulteta.

Loading...


Rektorska konferencija/zbor Bosne i Hercegovine koja okuplja rektore osam javnih univerziteta/sveučilište zbog iznimne osjetljivosti, značaja, ali i izloženosti poziva nadležna entitetska i ...


Ukida se plaćanje prijavnica kao i ispis prijepisa ocjena na svim ustrojbenim jedinicama Sveučilišta u Mostaru odlučeno je na današnjoj sjednici Senata, a na inicijativu Studentskoga ...


Serafin Hrkać rođen je 18. kolovoza 1942. u Izbičnu (općina Široki Brijeg). Osnovnu školu od prvoga do četvrtoga razreda pohađao je u Izbičnu i Crnču, a ondašnju je nižu gimnaz...