Međunarodni skup „Think-and-Do Dialogue in Belgrade: Universities as Drivers of Sustainability”

Međunarodni skup „Think-and-Do Dialogue in Belgrade: Universities as Drivers of Sustainability”

22.11.2022 09:39:21

750

750

22.11.2022 09:39:21

Univerzitet u Beogradu bio je domaćin skupa “Think-and-Do Dialogue in Belgrade: Universities as Drivers of Sustainability”  koji je organizirala Circle U. European University Alliance uz podršku Njemačke službe za akademsku razmjenu – DAAD i njemačkog Saveznog Ministarstva vanjskih poslova.

Uvodna predavanja održali su profesorica Ivanka Popović i zamjenik direktora Humboldt Univerziteta u Berlinu, profesor Christoph Schneider koji su prezentirali globalne izazove održivog razvoja s naglaskom na klimatske promjene. U nastavku skupa održani su paneli „Sveučilišta kao pokretači održivosti: glasovi studenata“ i „Implementacija ciljeva održivog razvoja u sveučilišnim nastavnim planovima i programima“. Kroz panel raspravu i razmjenu iskustva kao generalni zaključak nanametnula se sve značajnija uloga sveučilišta kao pokretača promjena u društvu i onih koji ne stvaraju samo stručnjake za tržište rada već i odgovorne građane. Društvenu angažiranost studenata nužno je poticati te uvesti izborne i obvezne kolegije koji će izučavati održati razvoj. Istaknuta je i uloga alumnija u radu visokoobrazovnih institucija kao i uvođenja dualnog obrazovanja i cjeloživotnog učenja.

U radu skupa sudjelovali su predstavnici visokoobrazocnih institucija iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Sjeverne Makedonije, Njemačke i sa Sveučilišta u Edinburghu.

Ispred Sveučilišta, na skupu je sudjelovala prorektorica za međunarodnu suradnju prof. dr. sc. Sanja Bijakšić.

Za obavijesti sa Sveučilišta u Mostaru, pretplatite se na Newsletter.


Luka Modrić, legendarni hrvatski nogometaš i kapetan hrvatske reprezentacije, prvi Hrvat koji je osvojio Zlatnu loptu, posjetio je Sveučilište u Mostaru. ...


Broj prijava za upise u akademsku godinu 2024./2025. na Sveučilištu u Mostaru porastao je za više od 10 % u odnosu na prošlu akademsku godinu te dr...