Održani radni sastanci izaslanstva Sveučilišta u Rijeci i predstavnika SUM-a

Održani radni sastanci izaslanstva Sveučilišta u Rijeci i predstavnika SUM-a

Održani radni sastanci izaslanstva Sveučilišta u Rijeci i predstavnika SUM-a

Održani radni sastanci izaslanstva Sveučilišta u Rijeci i predstavnika SUM-a

Marija Bago

21.09.2019 19:53:38

335

Marija Bago

335

21.09.2019 19:53:38

Izaslanstvo Sveučilišta u Rijeci, predvođeno rektoricom prof. dr. Snježanom Prijić – Samaržija, boravilo je u radnoj posjeti Sveučilištu u Mostaru prilikom čega je održano nekoliko sastanaka. Tom prigodom rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zoran Tomić uručio je rektorici Prijić -  Samaržija plaketu za izniman doprinos razvoju Sveučilišta kroz istaknuti rad na znanstvenom, nastavnom i stručnom polju te širenju ugleda Sveučilišta.

Rektor Tomić razgovarao je s rektoricom Prijić – Samaržija o dosadašnjoj suradnji dvaju sveučilišta, ali i o mogućnostima unaprjeđenja suradnje kako u nastavnom procesu, tako i na području izdavačke djelatnosti, Erasmus projektima, IT segmentu te u znanstveno – istraživačkom području. „Nama je potrebno svako Sveučilište kao prijatelj. U toj sinergiji je naš razvoj i naša budućnost, a u Sveučilištu u Rijeci vidimo našega strateškog partnera“, istaknuo je rektor Tomić.

Na SUM trenutno dolazi 36 profesora iz Rijeke dok je ranije taj broj bio i veći. Suradnja u nastavnom procesu ostvarena je s Filozofskim fakultetom, Medicinskim fakultetom, Fakultetom zdravstvenih studija, Građevinskim fakultetom, Fakultetom prirodoslovno – matematičkih i odgojnih znanosti, Fakultetom strojarstva, računarstva i elektrotehnike i Pravnim fakultetom.

Rektorica Prijić – Samaržija istaknula je kako je SUM postigao odlične rezultate kroz proces integracije te pohvalila suradnju unutar Rektorskog zbora Republike Hrvatske, ali i vidljiv napredak u radu Rektorskog zbora Bosne i Hercegovine. „Sveučilište u Mostaru je uz unutrašnje iskorake na svim razinama, napravilo i velike iskorake u međunarodnom obrazovnom procesu“, istaknula je rektorica Prijić – Samaržija te pohvalila inicijativu SUM-a kada je riječ o Rektorskom forum Jugoistočne Europe i Zapadnog Balkana.

Osim sastanka s menadžmentom SUM-a, izaslanstvo je posjetilo Filozofski fakultet te Medicinski fakultet gdje je održan sastanak s dekanima i prodekanima biomedicinskih fakulteta o unaprjeđenju suradnje.

Izaslanstvo Sveučilišta u rijeci uz rektoricu Prijić – Samaržija činili su prof. dr. Senka Maćešić, prorektorica za informatizaciju i organizaciju, prof. dr. Marta Žuvić, prorektorica za osiguravanje i unapjeđivanje kvalitete, Roberta Hlača Mlinar, glavna tajnica, prof. dr. Ines Srdoč Konestra, dekanica Filozofskog fakulteta, Željka Ljutić, voditeljica ureda rektorice, Darija Glavan Šćulac iz odjela pravnih poslova te Andrea Mešanović, asistentica rektorice.

Loading...


Rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zoran Tomić sastao se s generalnim konzulom Republike Turske u Mostaru dr. Kudretom Oytanom. Razgovarali su o dosadašnjoj suradnji SUM-a sa sveu...


Povijesna sjednica Senata i Upravnog vijeća Sveučilišta u Mostaru održana je prvi puta u Livnu, u Hercegbosanskoj županiji, a time je zaokružena posjeta i održavanje sjednice u svim županija...


Svečana promocija četvrte generacije studenata Farmaceutskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru održana je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Diplome je primilo 25 magistara...