Rektorski zbor/konferencija BiH zasjedao u Zenici

Rektorski zbor/konferencija BiH zasjedao u Zenici

Rektorski zbor/konferencija BiH zasjedao u Zenici

Rektorski zbor/konferencija BiH zasjedao u Zenici

02.07.2021 14:45:56

548

548

02.07.2021 14:45:56

Rektorski zbor/konferencija BiH danas je održala redovitu sjednicu kojom je predsjedavao rektor Univerziteta u Zenici prof. dr. Damir Kukić. Rektori javnih univerziteta i sveučilišta razmatrali su informaciju o realizaciji nastave na javnim univerzitetima i sveučilištu. Zaključeno je kako je nastava uspješno obavljena u kombiniranom modelu prilagođena pandemijskim uvjetima. Time su javne visokoškolske ustanove ispunile svoje primarne zadaće i obveze koje im proizlaze iz misije i strateških ciljeva.

Rektorski zbor/konferencija BiH razmotrio je informaciju o procesu institucionalne akreditacije i akreditacije studijskih programa. Prezentaciju o akreditaciji održao je ravnatelj Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvalitete BiH prof. dr. Enes Hašić.

Rektori javnih univerziteta/sveučilišta iskazali su nezadovoljstvo postupcima Vlade Federacije BiH za smanjenje sredstva za znanost u visokom obrazovanju. Rektori su Vladi FBiH uputili zahtjev za povećanje sredstava za znanost smatrajući da je nepravedno i štetno u vrijeme kriza zaustavljati istraživanje i razvoj jer su to činitelji podizanja i unaprjeđenja svakoga društva.

Na današnjoj sjednici novi rektor Univerziteta u Zenici prof. dr. Jusuf Duraković imenovan je za predsjednika RZ/RK BiH.

Rektorski zbor/konferencija BiH razmatrala je zaključke koje se odnose na izmjene i dopune Zakona o porezu na dohodak Federacije BiH.

Loading...


Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović prilikom trodnevnoga posjeta Bosni i Hercegovini, a na poziv rektora prof. dr. Zorana Tomića posjetio je Sveučiliš...


Senat Sveučilišta u Mostaru na današnjoj sjednici Senata donio je Odluku o uvođenju e-iskaznice, što znači da studenti Sveučilišta u Mostaru...


Rektorski zbor/konferencija BiH danas je održala redovitu sjednicu kojom je predsjedavao rektor Univerziteta u Zenici prof. dr. Damir Kukić. Rektori javnih univerziteta...