Rektorski zbor/konferencija BiH zasjedao u Zenici

Rektorski zbor/konferencija BiH zasjedao u Zenici

Rektorski zbor/konferencija BiH zasjedao u Zenici

Rektorski zbor/konferencija BiH zasjedao u Zenici

02.07.2021 14:45:56

825

825

02.07.2021 14:45:56

Rektorski zbor/konferencija BiH danas je održala redovitu sjednicu kojom je predsjedavao rektor Univerziteta u Zenici prof. dr. Damir Kukić. Rektori javnih univerziteta i sveučilišta razmatrali su informaciju o realizaciji nastave na javnim univerzitetima i sveučilištu. Zaključeno je kako je nastava uspješno obavljena u kombiniranom modelu prilagođena pandemijskim uvjetima. Time su javne visokoškolske ustanove ispunile svoje primarne zadaće i obveze koje im proizlaze iz misije i strateških ciljeva.

Rektorski zbor/konferencija BiH razmotrio je informaciju o procesu institucionalne akreditacije i akreditacije studijskih programa. Prezentaciju o akreditaciji održao je ravnatelj Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvalitete BiH prof. dr. Enes Hašić.

Rektori javnih univerziteta/sveučilišta iskazali su nezadovoljstvo postupcima Vlade Federacije BiH za smanjenje sredstva za znanost u visokom obrazovanju. Rektori su Vladi FBiH uputili zahtjev za povećanje sredstava za znanost smatrajući da je nepravedno i štetno u vrijeme kriza zaustavljati istraživanje i razvoj jer su to činitelji podizanja i unaprjeđenja svakoga društva.

Na današnjoj sjednici novi rektor Univerziteta u Zenici prof. dr. Jusuf Duraković imenovan je za predsjednika RZ/RK BiH.

Rektorski zbor/konferencija BiH razmatrala je zaključke koje se odnose na izmjene i dopune Zakona o porezu na dohodak Federacije BiH.

Loading...


Sveučilište u Mostaru potpisalo je Sporazum o suradnji sa Sveučilištem za tehnologiju princeze Sumaje iz Jordana. Sporazum su potpisali rektor SUM-a prof....


U sklopu projekta uvođenja elektroničkog indeksa i sveučilišnih iskaznica rektor SUM-a prof. dr. sc. Zoran Tomić i glavni direktor AKD-a Jure Sertić potpisali su...


U okviru radnog posjeta prof. dr. Sanja Bijakšić, prorektorica za međunarodnu suradnju i prof. dr. Zdenko Klepić, prorektor za poslovanje, ljudske potencijale i ...