Studenti Pravnog fakulteta sudjelovali na XI. Belgrade Abritration Conference

Studenti Pravnog fakulteta sudjelovali na XI. Belgrade Abritration Conference

Marija Bago

08.04.2019 11:03:12

115

Marija Bago

115

08.04.2019 11:03:12

Studenti Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru sudjelovali su  na XI. Belgrade Abritration Conference u organizaciji Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu te na XII. Belgrade Open Pre Moot.

Ovo je pripremno natjecanje studenata Pravnog fakulteta koji se posljednjih šest mjeseci aktivno pripremaju za međunarodno natjecanje iz trgovačke arbitraže The Annual Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot, a koje se ove godine, po 26. put, održava u Beču. Vis Moot Team Pravnog fakulteta čine studenti: Petar Čarapina, Karlo Musa, Tin Aničić i Darko Kostić.

Studenti su u dosadašnjoj pripremi imali dva treninga s drugim pravnim fakultetima iz Bosne i Hercegovine te su napisali dva podneska i sudjelovali na Pre-Moot (prednatjecanju) u Zenici.

Cjelokupna priprema i natjecanje, kako u pisanom tako i u usmenom dijelu odvija se na engleskom jeziku. Studenti pripremaju podneske i argumentaciju na slučaj, koji stručnjaci trgovačke arbitraže posebno sastavljaju za potrebe natjecanja te koji do sada nije rješavan pred arbitražom. Pred arbitrima, studenti zastupaju podnositelja zahtjeva za rješavanje trgovačkog spora te suprotnu stranu. Student Petar Čarapina, na Pre Moot sudjelovao je kao i arbitar. Belgrade Open Pre Moot posljednja je provjera spremnosti tima Pravnog fakulteta pred odlazak u Beč.

POSLJEDNJE NOVOSTI


U sklopu obilježavanja Svjetskog dana hipertenzije i javnozdravstvene kampanje "Euromelanoma day" studenti i djelatniStudentice diplomskog Studija informacijskih znanosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru Iva FilipoviNa Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru održano je predavanje mr. sc. Helene Habdija o temi „PromjOGLASNA

PLOČA