Svečano otvorena PR & Media Days Mostariensis konferencija na Sveučilištu u Mostaru

Svečano otvorena PR & Media Days Mostariensis konferencija na Sveučilištu u Mostaru

17.11.2021 14:58:41

1175

1175

17.11.2021 14:58:41

Šesta međunarodna znanstveno-stručna konferencija PR & Media Days Mostariensis s područja odnosa s javnošću, integrirane komunikacije i medija u srijedu je svečano otvorena u online okruženju televizije Sveučilišta u Mostaru (SUM). Konferenciju su pozdravnim govorom otvorili rektor SUM-a dr. sc. Zoran Tomić, dekanica Fakulteta humanističkih i društvenih znanosti na Sveučilištu Plymouth Marjon, Sarah McAdam te premijer Hercegovačko-neretvanske županije dr. sc. Nevenko Herceg.

''Bila nam je i ostala namjera podijeliti stečene spoznaje i iskustva znanstvenika i praktičara s područja odnosa s javnošću, integrirane komunikacije i medija. Ovom konferencijom željeli smo otvoriti dijalog i raspravu s naglaskom na buduće trendove u profesiji i srodnim disciplinama, pratiti rad mladih znanstvenika i praktičara i poticati ih na stvaranje i prihvaćanja profesionalnih standarda i etičkih načela te nagrađivati izvrsnost na navedenom komunikacijskom području'', istaknuo je rektor Tomić u pozdravnom govoru.

Rektor je također naglasio kako je konferencija prije svega nastala kako bi omogućila studentima dodatnu platformu za prikupljanje informacija i promoviranje stečenog znanja te da su na taj način studenti stavljeni u središte interesa Sveučilišta. Premijer Nevenko Herceg u svom pozdravnom govoru naglasio je ustrajnost Organizacijskog odbora PR & Media Days Mostariensis konferencije da kontinuirano organiziraju Studentsku sekciju koja je postala prepoznatljiv znak i posebnost konferencije te da na taj način ispunjava svoju istinsku svrhu – povezivanje i znanstvenu suradnju.

Već tradicionalno, u sklopu prvog dana Konferencije, održana je Studentska sekcija u kojoj je sudjelovalo sedam studentskih timova iz Mostara, Zagreba, Dubrovnika i Beograda. Povjerenstvo za ocjenu radova u Studentskoj sekciji dodijelio je nagrade trima najboljim studentskim timovima - Nini Bojković, Seleni Stanojević i Tamari Stojanović sa Univerziteta u Beogradu, potom Mariju Sučić i Arnelu Sudar sa SUM-a te Antoniji Tomaš također sa SUM-a.

Na Konferenciji je upriličeno i predstavljanje knjige dr. sc. Siniše Kovačića pod nazivom ''Online novinarstvo – Služenje publici ili podilaženje javnosti'' koja je objavljena u izdavaštvu Hrvatske sveučilišne naklade i Sveučilišta u Mostaru. Svečano predstavljanje vodili su zamjenik ravnatelja Federalne novinske agencije (FENA) prof. dr. sc. Ilija Musa i rektor SUM-a prof. dr. sc. Zoran Tomić.

Kruna prvog dana konferencije bila je dodjela plakete, priznanja i nagrade za različite vrste doprinosa razvoju struke odnosa s javnošću, integrirane komunikacije i medija u Jugoistočnoj Europi. Organizacijski odbor PR & Media Days Mostariensis konferencije tako je nagradio Damira Vasilja, doc. dr. sc. Davorku Topić Stipić, dr. sc. Marijana Primoraca, Maju Marić, dr. sc. Franju Takača, prof. dr. sc. Iliju Musu, Vladimira Novakovića, Zdravka Reića, Sabahudina Topalbećirevića, Simona Chadwicka te Josepha Favorita. Zlatna plaketa dodijeljena je utemeljitelju i počasnom predsjedniku PR & Media Days Mostariensis konferencije, Zoranu Tomiću, a plaketa za dugogodišnju uspješnu suradnju i potporu međunarodnoj Konferenciji dodijeljena je generalnom direktoru EP HZ HB d. d. Mostar Marinku Gilji i rukovoditeljici Sektora korporativnih komunikacija u EP HZ HB d. d. Mostar Mariji Buntić. Plaketu za dugogodišnju potporu i promociju u organiziranju PR & Media Days Mostariensis konferencije dobio je prof. dr. sc. Ivica Musić.

Organizatori konferencije su Studij odnosa s javnošću Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru te Plymouth Marjon University iz Velike Britanije. Program konferencije obuhvaća tri dana tijekom kojih će gledatelji imati priliku čuti izlaganja stručnih imena iz regije, ali i svijeta.

Za prijenos konferencije pratite službenu mrežnu stranicu konferencije prdays.sum.ba

Za obavijesti sa Sveučilišta u Mostaru, pretplatite se na Newsletter.


Sjednica Rektorskoga zbora/konferencije održana u Tuzli označila je značajan događaj za akademsku zajednicu u Bosni i Hercegovini. Na ovoj sjednici, koja je bila prva p...


Sveučilište u Mostaru sudjelovalo je na Forumu s međunarodnim sudjelovanjem pod nazivom Izazovi za mir: Liderstvo Europske Unije na Balkanu u organizaci...


Sveučilište u Mostaru uspostavilo je važno partnerstvo potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju s uglednim Papinskim sveučilištem Comillas iz Ma...