Sveučilište u Mostaru obilježava 43. obljetnicu

Sveučilište u Mostaru obilježava 43. obljetnicu

Sveučilište u Mostaru obilježava 43. obljetnicu

Sveučilište u Mostaru obilježava 43. obljetnicu

06.12.2020 17:13:07

845

845

06.12.2020 17:13:07

Sveučilište u Mostaru ove godine obilježava svoju 43. obljetnicu sedmodnevnim programom, kroz događanja koja će biti prilagođena epidemiološkoj situaciji. 

U okviru programa obilježavanja bit će otvorena Sveučilišna televizija – SUM TV čiji prostori su preuređeni te ih čine četiri moderno opremljena studija te režija čime Sveučilište postaje suvremeno edukacijsko i produkcijsko akademsko središte. Osim toga, Fakultet zdravstevnih studija obilježit će 20 godina rada i djelovanja prigodnim programom.

Svake godine, u okviru Dana Sveučilište, održava se i promocija doktora znanosti kojih je ove godine ukupno 35. Prije promocije, bit će upriličeno otvaranje Smart Campusa, projekta izrađenog u suradnji SUMIT-a, HR Eroneta i Ericsson Nikola Tesla.

Jedan dan je posvećen nagradama i priznanjima, dobitnicima Rektorove nagrade te plaketa i povelja pojedincima i institucijama koje su pridonijele razvoju i promociji Sveučilišta u Mostaru. Također, bit će upriličeno proglašenje profesora emeritusa te novog počasnog zvanja na Sveučilištu, profesor honoris, odnosno počasnog profesora. Novim asistentima bit će dodijeljeni ugovori o radu što je omogućeno kroz program sufinanciranja Federalnoga zavoda za zapošljavanje.

Sveučilište je kontinuirano radilo na infrastrukturnim projektima, a jedan su njih su Sveučilišna tiskara i Sveučilišna galerija koji će biti svečano otvoreni kroz Dane Sveučilišta.

Središnji događaj je svečana sjednica Senata na kojoj sudjeluju i rektori iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Jedan dan je posvećen i Akademiji likovnih umjetnosti, jedinoj članici Sveučilišta kojoj sjedište nije u Mostaru, gdje će biti upriličena promocija diplomanada i izložba diplomskih radova.

Loading...


Sveučilište u Mostaru i Agencija za pružanje usluga u zračnoj plovidbi (BHANSA) potpisali su  Sporazum o suradnji u cilju ostvarivanja suradnje i zajednički...


Sveučilište u Mostaru komemoracijom se oprostilo od svojih tragično preminulih studenata u novogodišnjoj noći - Ivana Miličevića, Žane Pavković, Mie Soldo, Stipe Pavkovića i Stjepana ...


Međunarodni konzorcij Belt and Road Architectural University Consortium (BRAUIC) izdao je novi newsletter u koji je uvršten dio intervj...