Tri kandidata za Večernjakov pečat sa Sveučilišta u Mostaru

Tri kandidata za Večernjakov pečat sa Sveučilišta u Mostaru

Tri kandidata za Večernjakov pečat sa Sveučilišta u Mostaru

Tri kandidata za Večernjakov pečat sa Sveučilišta u Mostaru

18.05.2020 17:06:26

1400

1400

18.05.2020 17:06:26

Večernji list Bosne i Hercegovine objavio je popis kandidata za ovogodišnju nagradu Večernjakov pečat među kojima su i tri imena sa Sveučilišta u Mostaru. Prof. dr. Milenko Bevanda, doc. dr. Tomislav Volarić i Marijan Tustonja.

U obrazloženju kandidature prof. dr. Milenka Bevande, dekana Medicinskog fakulteta SUM-a, u kategoriji "Medicina i znanost" stoji kako je jednako vrstan i kao liječnik u SKB-u i kao pročelnik Katedre za internu medicinu. "Čelnik je Udruge gastroenterologa i hepatologa BiH. Uspješno organizira kongrese. Realizacijom ideje ambulante dentalne medicine s kolegama olakšao pružanje stomatoloških usluga djeci s teškoćama u razvoju," navodi se u obrazloženju.

"Voditelj IT centra Sveučilišta u Mostaru, jedan od najboljih računalnih stručnjaka u BiH, u kratkom razdoblju pokazao kako se brzo i uspješno djeluje u krizi. U vremenu pandemije korona virusa prebacio jedino hrvatsko Sveučilište u BiH, škole, organizacije i ustanove na online platformu. Nije dopustio da studentima i učenicima prorpadne godina, a ni radna mjesta mnogih," navodi se u obrazloženju kandidature doc. dr. Tomislava Volarića u kategoriji Ponos BiH - Uspjeh godine.

U kategoriji Ponos BiH - Pothvat godine ocjenjivački sud Večernjakovog pečata nominirao je asistenta Marijana Tustonju. "Sa šest godina ostao je bez oca. S bratom i sestrom s poteškoćama predan je iz rodnog Viteza u Majčino selo u Međugorju jer se majka nije moglaskrbiti o njima. S 12 godina ostaje i bez majke. Kao izvrstan student socijalnog rada u Mostaru postao je predsjednik 'vojske' od 12 tisuća studenata, potom i asistent na fakultetu. Mogao je ići raditi u Švicarsku. No, izabrao je BiH", navodi Večernji list BiH. 

Loading...


Epidemiološka pravila koja su bila na snazi u vrijeme pandemije, ostala su na snazi kada je u pitanju boravak u zatvorenom prostoru, a odnosi se na nošenj...


Uprava Sveučilišta u Mostaru, uprave i djelatnici fakulteta očistili su kampus od smeća te uklonili posljedice vandalizma koje su posljednjih mjeseci napravljene...


"Sačuvajmo našu malu oazu" slogan je i naziv akcije, kampanje za podizanje svijesti o važnosti očuvanja čistoće kampusa te pripadajuće imovine.