Prilike za studiranje u inozemstvu: Info Dan na SUM-u

Prilike za studiranje u inozemstvu: Info Dan na SUM-u

20.03.2024 08:01:43

760

760

20.03.2024 08:01:43

U organizaciji Ureda za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Mostaru, na Ekonomskom fakultetu održan je Info dan posvećen inozemnim stipendijama i Erasmus mobilnosti na sveučilištima širom Europe. Inja Stojkić, voditeljica Ureda, informirala je studente o ključnim i tehničkim detaljima mobilnosti, uključujući prijavne obrasce, visinu stipendija i trenutno otvorene natječaje. Studentima je predstavljena prilika za razmjenu na preko 70 europskih visokoškolskih ustanova.

Studentica Katarina Damjanović podijelila je svoje iskustvo s Erasmus razmjene u Brnu, potičući studente na iskorištavanje mogućnosti studiranja u inozemstvu. Prof. dr. sc. Marija Čutura prezentirala je svoje iskustvo mobilnosti akademskog osoblja, dok je prof. dr. sc. Adrijana Filipović upoznala prisutne s detaljima CEEPUS mreže. Dodatna podrška studentima u mobilnosti pruža se kroz europsku Erasmus Student Network (ESN) mrežu, pri čemu su svi studenti pozvani da se pridruže ESN Mostar.

Detalji trenutnih natječaja dostupni su na web stranici Ureda za međunarodnu suradnju, dok svi zainteresirani za više informacija o mogućnostima mobilnosti mogu se obratiti putem e-maila: rektorat-ms@sum.ba 

消息


由田德文率领的中国社会科学院(CASS)代表团(高歌研究员、姜琍研究员、徐刚研究员)访问了莫斯塔尔大学,并与莫斯塔尔大学的校长、教授Zoran Tomic博士举行了一次工作会议,就多个层面的潜在合作意向进行了讨论。

会议期间,双方讨论了多层面合作的可能性,重点是学生和教师的学术交流和研究,出版方面的合作,文化项目的联合规划、研究和组织,以及双方共同感兴趣...


莫斯塔尔大学的新战略合作伙伴是来自中国的西安建筑科技大学。校际合作协议由莫斯塔尔大学校长佐兰·托米奇教授和西安建筑科技大学校长王树声教授共同签署。

“多年来,我们见证了这样一个事实——没有哪个社会能够不与周围社会环境合作而单独生存,即使是和地球上最偏远的地区合作。在地球这个小空间里,我们都被召唤着相互合作...


莫斯塔尔大学理事会决定,在大学画廊,向季平大使及大使馆颁发“突出贡献奖”和“荣誉证书”,以表彰大使先生个人以及大使馆为我们大学的发展和促进作出的杰出贡献。

大使先生说:“这是我第三次来到莫斯塔尔大学,每次...